براساس مطالعه ای که در امریکا انجام شد، در آدمایی که دست کم یه بار در هفته،
ماهی (به صورت کبابی یا بخارپز) می خورن، سلامت مغز بهتر شده و خطر مشکل
شناختی و ادراکی و هم اینکه خطر مریضی فراموشی کم میشه.

مصرف منظم ماهی از بخش خاکستری مغز در نقاطی که با مریضی فراموشی در رابطه
است، مراقبت می کنه. حجم بخش خاکستری در سلامت مغز بسیار موثره. هر چی حجم این
بخش بیشتر باشه، سطح سلامت مغز بالاتر بوده و کاهش حجم بخش خاکستری به معنی کوچیک
شدن مغزه. 

فراموشی یه مریضی مغزی پیشرونده و غیر قابل درمانه که موجب از بین
رفتن حافظه و مهارتای ادراکی می شه. براساس آمار انستیتو ملی سالمندان، 5.1
میلیون امریکایی به فراموشی گرفتار هستن.

واسه انجام مطالعه گذشته، 260 فرد سالم انتخاب شدن و اطلاعات مربوط به
اندازه مصرف ماهی اونا ثبت گردید. مغز افراد مورد مطالعه درزمان یه دوره 10 ساله به وسیله
MRI سه بعدی مورد آزمایش قرار گرفت.

یافته ها نشون داد که مصرف دست کم هفته ای یه بار ماهی، موجب حفظ بخش خاکستری
در قسمتای جور واجور مغز شده و خطر دچار شدن به فراموشی رو 5 بار کم می کنه. واقعا
اسیدهای چرب موجود در ماهی موجب بزرگ شدن و تقویت نورونا (سلولای مغزی) در بخش
خاکستری مغز می شن. این پدیده مغز رو در برابر مریضی فراموشی مراقبت می
کنه.

مصرف ماهی، حافظه و قدرت درک و شناخت رو هم زیاد می کنه.

نکته مهم در این تحقیق این بود که مصرف ماهی سرخ شده در افزایش حجم مغز و
یا مراقبت در برابر کاهش درک و شناخت تاثیر چندانی نداره.

 سیمرغ

جمع آوری پرتال اکاایران