این قسمت از مرغ رو هیچوقت نخورین!

معمولا مقدار مشخصی آنتی بیوتیک واسه پیشگیری از دچار شدن به مریضی در آب مرغای معمولی، ریخته می شه. تموم شرکتایی که این آنتی بیوتیکا رو جفت و جور می کنن، روی بسته بندی داروهای خود می نویسند مدت زمان منع مصرف گوشت مرغ بعد از مصرف اون آنتی بیوتیک خاص، چقدره.

نظارت بر این کار، برعهده مسئولان دامپزشکی و خود مرغداری هاست. بدیش اینه در بعضی از مرغداریای ایران، این نظارتا انجام نمی شه و مرغدار هم تا روزا و ساعتای آخر به مرغا، آنتی بیوتیک میده.

البته گوشت مرغ، کمتر تحت تاثیر این دارو (آنتی بیوتیکا) قرار میگیره و بیشتر آنتی بیوتیکا در جگر وکلیهای مرغ تجمع پیدا می کنن. با این حساب، اگه از چگونگی پرورش مرغ آگاهی ندارین، نباید جگر اونو استفاده کنین تا سلامتتون با خوردن جگر مرغ پر از آنتی بیوتیک به خطر نیفتد.

چون عمل ذبح مرغ پس از گذشت کمترین زمان از خوراندن آنتی بیوتیک به مرغا (بین ۱ تا ۲ هفته) در خیلی از مرغداریا صورت قبول نمی کنه، پس مقدار خیلی از این داروا در جگر مرغ باقی می مانند؛ چون جگر،محل سم زداییه و خیلی از داروا قبل از دفع از بدن داخل جگر به روشای جور واجور آنزیمی خنثی می شن. به خاطر همین هم خیلی از جگرهای مرغ آلودگی بالایی به خصوص به آنتی بیوتیکا دارن. با این حساب، پیشنهاد می شه که از مصرف جگر مرغ دوری کنین.

از طرف دیگه، تحقیقات انجام شده در دانشکده دامپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران هم نشون میده معمولا بد بودن شرایط جوی، پایین بودن آگاهی مرغدارها و تراکم فراوون مرغداریا در بعضی مناطق کشور، باعث افزایش مصرف آنتی بیوتیکا می شه.

بدیش اینه بعضی وقتا بعضی آنتی بیوتیکای ممنوع هم در این مرغداریا استفاده می شن. به خاطر همین بهتره مرغای بسته بندی زیرنظر سازمان دامپزشکی رو از فروشگاه های معتبر بخرین و گوشت مرغ رو قبل از مصرف به طور کامل بپزید.

روند پختن، می تونه تاحد زیادی باعث از بین رفتن بعضی از این آنتی بیوتیکا شه. نوشیدن آبمیوهای تازه، سالم و طبیعی مانند آب مرکبات با غذاهای گوشتی، هم باعث افزایش جذب آهن این موادغذایی در بدن می شه و هم ارزش تغذیه ای وعده غذایی رو بالاتر می بره.

 

به گزارش روزنامه شهروند، دکتر آراسب دباغ مقدم، دراین باره میگه: حساب دل مرغ از جگر اون جدا هستش. دل مرغ، منبع خوبی واسه دریافت پروتئین و آهن حساب می شه و اسید فولیک هم داره. این عضو اندرونی، مشکل خاصی نداره و میشه اونو مصرف کرد، اما مصرف جگر مرغ، خیلی پیشنهاد نمی شه.

این قسمت از مرغ رو هیچوقت نخورین!

.

منبع :